13 January, 2013

Kenapa perlu memakai stokin ketika tidur?

Blog ini dah nampak semakin ceria kan macam tuannya juga.ehem.insya-allah I will update more entry during my semester break.yihaa!! and of course I will keep on endeavor much an energy to give the utmost effect to the rest of people who are willingly to read my entry.You are all very much precious to me.So rajin rajinlah diri kakak kakak dan adik adik di luar sana menjenguk blog ini ya.

Okey on today's entry is about why we should cover our feet with socks during our bedtime?apakah ada alasan saintifiknya atau saja saja nak cover dengan stokin comel macam di bawah ini?Sebenarnya aku baru je beli stokin ni masa keluar jalan jalan kat The Mines.I bought it at DAISO.The stuffs sold at this shop are all made from Japan ok.Bak kata member aku barang barang yang kau tak pernah terlintas kat kepala otak korang pun ada dijual kat sini and mostly they are cute macam orang Jepun jugak.hee.

I enjoyed wearing this socks so much while sleeping.Already get fonded with it
*wink*
Okey dah sekarang aku nak cakap apakah peri pentingnya memakai stoking sewaktu tidur.Walaupun aku ni belajar je Biologi tapi tak pernah pernah nak guna ilmu Bio yang aku belajar dalam kehidupan seharian.Tak kebodoh namanya tu?Peristiwanya bermula apabila aku perasaan yang dalam badan aku ada banyak angin.Asyik asyik sendawa asyik asyik je sendawa.oh kenapa aku asyik ulang perkataan asyik asyik?suka hatilah.Sebenarnya salah satu punca angin dalam badan adalah apabila tidur tidak menutup kaki.Sebenarnya aku ada satu habit sejak kecil lagi which whenever I sleep I never ever like to cover my feet with blanket!!.Till now I keep on this unhealthy habit and now on I can feel my health has been degraded.Sudah terhantuk baru nak tergadah kata orang.

Another reasons why we have to wear a socks adalah untuk menjaga kesihatan tubuh yang optimum and especially those to ladies out there.Bukan orang selepas bersalin je tau digalakkan memakai stokin.Women and children easily lost energy through an ankle due to drifting of electron out of the body and sangat mudah juga get dirt by proton from environment.Seperti yang kita sedia maklum sewaktu tidur terdapat banyak proses Biologi yang berlaku dalam badan kita.Jadi sebagai langkah berjaga jaga dan juga untuk menghindarkan diri daripada penyakit tidak salah sekiranya kita memakai stokin kan.


I enjoyed wearing this socks so much while sleeping.Already get fonded with it
*wink*