22 June, 2014

Tema Raya 2014 yang menarik

Assalamualaikum

Siapa yang kenal aku akan tahu kaler fevret yang selalu aku pakai adalah kaler terang.Ya kawan kawan aku jenis suka mencuba pelbagai warna mix and match especially shocking colour tapi sekarang aku dah boring asyik bergelumang dengan warna warna terang so tahun ni tema raya 2014 aku pilih pastel.Aku tengok sekarang ni warna pastel dah jadi trending.Kalau wedding pun selalu tengok ramai yang pilih dusty pink,grey,peach dan macam lagi warna yang menarik.Pada aku warna pastel ni sejuk mata memandang.

 

Biasanya kami satu family  takde tema raya.Semua main caca marba je.haha termasuklah tahun ni tapi bagi aku tahun ni nak kasi ada pendirian sikit so aku dah tetapkan kaler apa nak pakai untuk raya.Biasanya aku lebih suka gayakan baju yang simple je macam last year pakai dress ready made je yang takde manik yang sarat sarat and same goes with this year too.Aku suka buat preparation awal awal sebelum Ramadan sebab nanti bulan terus boleh focus pada ibadah je.inshaallah so tema raya aku tahun ni ialah PEACH & MINT GREEN ecewah dah rasa macam nak pilih tema kahwin pun hadoo.haha 


Memandangkan last year dah decide untuk pakai dress maka this year adalah theme baju kurung pahang dan skirt kembang yang ditempah.Untuk raya kedua ketiga dan keempat dan juga untuk open house nanti pakai dress yang ready made je.Dah siap siap beli online tinggal nak jahit kerawang je.hehe


 Cantikkan.I think for those who are searching for wedding or engagement theme should try this colour too

Dah nampak kan gambaran keceriaan di situ so sekarang kita tengok contoh baju pula.


Dalam banyak banyak dress yang ni paling aku suka sebab dia nampak simple tapi tetap elegant dan sesuai digayakan untuk semua majlis especially engagement atau Hari Raya tapi baju raya aku nanti bukan macam ni pun sebab I have decided untuk buat baju kurung.For the open house it would be very nice and awesome

thanks for reading my entry

happy weekend

xoxo