09 July, 2014

ephyra collagen drink review

Assalamualaikum

Hows Ramadhan treating you so far? I hope the everyone is dealing well and may allah accept all the ibadah and deeds.Anyway this post will be quite lengthy so be ready ya :).

Sedar tak sedar sudah 10 hari Ramadhan berlalu dan bahang raya pun dah makin terasa.Pernah tak korang fikir nak  nampak cantik dan berseri waktu raya nanti? Tipulah kalau kata tak nak kan sebab pompuan kan obses dengan kecantikan termasuklah aku.hoho.Ok kat sini aku nak share dengan semua tentang satu produk yang tersangatlah bagus untuk wanita wanita di luar sana yang mementingkan kecantikan dalaman dan luaran.yes it's ephyra! memandangkan ramai yang tanya supplement apa yang aku consume so why not I write a complete review about it. Benda baik tak salah nak share kan.hehe 


Aku bet mesti ramai yang dah dengar tentang ephyra kan?aku came across dengan produk ni kat instagram Memey Suhaiza sebab aku follower setia dia.hehe.selalu tengok dia post tentang ephyra terasa best pulak nak cuba.Lepas baca review dari ramai blogger then aku kata tak boleh jadi ni mesti jugak consume ephyra sebab aku yakin kecantikan dan kesihatan haruslah dijaga seawal usia kan kan.ok agak poyo disitu.

Percaya tak dengan ephyra kulit boleh cerah seawal tujuh hari?macam tak caya je kan.macam tipu giler je, macam eh betul ke ni?Kat sini ada logiknya kenapa kulit boleh cerah dengan cepat sebabnya size collagen ephyra adalah kurang dari 1500 Dalton so ia sangat mudah diserap oleh badan.Sebab itu dengan minum ephyra kita dah boleh nampak kesan kecerahan seawal 7 hari. Mostly collagen di pasaran sekarang pengambilan mengambil masa yang lama untuk bagi kesan yang optimum.Tengok gambarajah di bawah ni nescaya korang akan lebih faham.


Dengan ephyra korang tak akan menyesal sebab dia bukan seperti collagen lain bahkan ia lebih dari collagen biasa yang ditemui di pasaran.Apa yang menarik tentang ephyra ialah dia mengandungi ikan laut yang dihidrolisis secara semula jadi yang dapat membantu penyerapan ke dalam kulit lebih pantas dan efektif.Make sure kalau nak beli produk teliti dulu kandungan yang ada dalam produk tu sebab sekarang ni banyak sangat collagen yang bersumber dari unsur yang tak logik akal pada aku macam stem cell dari buah epal? eh tolonglah sejak bila buah boleh menghasilkan stem cell? *blurrr* so back to Science or Biology then you will find the answer.believe me.

Sepanjang yang aku belajar yes ikan adalah antara sumber yang kaya dengan protein iaitu collagen type 1 dan fungsi utama collagen adalah untuk mengembalikan keremajaan kulit.Gambarajah kat bawah ni yang dibulat merah tu adalah lokasi collagen dalam badan kita dan semakin ia semakin berkurang mengikut peredaran usia tapi dengan pengambilan outsources collagen dapat membantu melewatkan penuaan macam kedutan dan juga menegangkan kulit supaya tidak cepat dimamah usia.

Dah macam bagi lecture Biology pun ada.haha.Jangan risau info ni sebagai tambahan je ya puan puan sekalian supaya anda semua lebih faham kenapa kita perlukan collagen tapi kalau tak faham pun iya iya kan aja.Sorry dah terlebih explain tahap Molecular level konon major Cell and Molecular Biology. haha

Selain tu juga ephyra ni diperbuat dari bahan bahan lain yang terpilih semulajadi yang mempunyai banyak kebaikan.Kat bawah ni aku ada senaraikan antara kandungan ephyra ni.

Kandungan utama ephyra



Ok.pada aku part ni adalah yang paling penting iaitu khasiat dan kebaikan ephyra.Apa yang aku perasan bila consume ephyra ni badan lebih bertenaga. Kalau dulu asyik penat je tapi bila minum ephyra dah tak cepat letih dan mengantuk.student macam aku ni selalu penat so ephyra is the solution!

Manfaat ephyra




Siapa yang memerlukan ephyra?

Ok mesti ramai yang tertanya tanya siapa yang boleh consume ephyra ni?so kat bawah aku listkan senarainya.
  • Umur 20 dan ke atas
  • Kulit Kering & kedut
  • Kulit kusam & kendur
  • Pigmentasi dan kulit bermasalah (jerawat)
  • Proses Pemulihan lambat
  • Mudah Rasa Penat
  • Daya Ingatan Merosot
  • Sakit-sakit badan / sendi
  • Metabolisma rendah

Untuk pengetahuan semua ephyra ni sesuai untuk breastfeeding mommy walaupun tak dinyatakan dalam senarai sebab ia tak mengandungi bahan kimia yang tak bagus untuk baby so pendek kata ia selamat digunakan dimana saja tak kira masa.hehe

Perisa ephyra

Part ni yang paling aku suka sebab rasa ephyra yang manis manis baby sesuai sangat dengan taste aku yang tak sukakan minuman terlalu manis.Kalau minum rasa chewing gum sebab kandungan acai berry yang sangat best membuatkan rasa nak minum dua hingga tiga sachet.haha.Tak payah la nak mengada sampai nak minum sampai dua sachets melainkan korang ada masalah kulit yang serius barulah digalakkan ambil dua sachets.Sebelum puasa biasanya aku akan minum satu sachet ephyra setiap pagi sebelum breakfast selepas bangun tidur sebab penyerapan adalah maksimum sewaktu perut kosong.Memandangkan sekarang bulan puasa maka masa yang terbaik adalah diambil pada waktu malam sebelum tidur bagi membaiki dan memulihkan sel sel badan semasa tidur.



Sijil Halal

Kita sebagai orang islam mesti sensitif soal halal haram kan.ephyra sudah diperakui oleh JAKIM dan selamat digunakan.Sekarang kan banyak produk kecantikan dan kesihatan yang takde pengesahan JAKIM.dengan isu DNA ba** baru baru ni pasti sedikit sebanyak memberi kesan pada kita kan tapi dengan ephyra dah tak payah risau sebab sekarang ni pemberian sijil halal oleh JAKIM dah semakin ketat dan boleh dipercayai oleh umat islam seluruh Malaysia.Maknanya bukan sewenang wenangnya company boleh dapat sijil JAKIM kalau tak memenuhi criteria halalan toyyiban yang ditetapkan.



Testimoni ephyra 

Sebelum



Background putih konon macam studio.haha.gigih tau cari baju kaler turquoise nak kasi sama dengan kotak dia.ya ya aku tahu dan sedar diri takde bakat model.sobs


Cabaran 30 hari bersama ephyra

Untuk kelihatan cantik dan berseri terutamanya di hari raya nanti aku recommend mulakan cabaran 30 hari bersama ephyra sekarang.trust me you gonna to rocks on raya with a flawless and fair skin.Selain tu free shaker akan diberikan dengan setiap pembelian satu kotak ephyra ya.Comel kan shaker dia ni.



Harga ephyra

Uolls sangat bertuah sebab dulu waktu aku beli ephyra ni RM197 dan sekarang dah jadi RM180 bersempena anniversary ephyra April lalu dan lagi satu berita gembira aku akan bagi best price sepanjang bulan ramadhan ni so apa tunggu lagi cepat cepat order sekarang tau!
"Special Raya Promotion ephyra bermula sekarang!!!"
Diingatkan sekali lagi promo ni valid sepanjang bulan puasa je tau.sebarang pertanyaan atau untuk order boleh terus whatsapp no berikut.You can reach at any time according to your convenience

whatsapp: 013-3563205 


Untuk maklumat lanjut tentang ephyra boleh visit 
atau layari 
website rasmi:oceanlife2u

that's all from me

thanks for reading my entry dan selamat menjalani ibadah puasa!

xoxo