04 August, 2014

My Cousin E-Day

Assalamualaikum

Memandangkan cuti sem aku berbaki kurang sebulan je lagi maka aku akan guna peluang ni untuk update blog sekerap mungkin sebab bila dah naik sem jangan harap lah aku nak menulis serajin ni.haha.Ok entry lepas aku ada cakap nak update tentang majlis pertunangan sepupu aku kan so post kali ni memang khas bersempena majlis pertunangan cousin perempuan aku aka anak saudara kembar mak aku yang berlangsung pada 3 syawal baru baru ni.To be honest memang dah lama gila aku tak attend majlis semeriah dan sebesar ni dalam family.Majlis tunang sepupu aku ni agak besar jugalah macam majlis perkahwinan and the best part is semua dibuat sendiri especially part makanan.Semua anak beranak turun padang gotong royong melainkan aku yang agak pemalas nak buat kerja.haha.Post ni penuh dengan gambar tau so jom cuci mata tengok gambar kami semua.


Jadi camerawoman kejap tapi takdelah macam prefesional gambar yang aku ambil ni sekadar nak buat simpanan peribadi oklah.Lawa kan sepupu aku ni.



Tersnap sekali abang official photographer.Tapi sekali tengok nampak cantik pulak gambar ni.



Yang ni family abang mak aku.Semua yang nak bergambar kena ikut turn sebab kaum family pun dah ramai apatah lagi sanak saudara.Ok jom kita layan gambar gambar seterusnya.



Spot where is me.yuhoo.Saja guna effect HDR sebab gambar ni agak blur bila ambil guna smartphone aku.



The big family



Cousins



Selfieee..time ni orang semua dah balik tinggal anak beranak je maka bermulalah sesi berangan duduk atas pelamin.Sebagai seorang lagend selfie haruslah uolls kena ambil gambar camni.haha.Ok for this engagement dah ditetapkan theme colour belah family warna light blue or dark blue.So bagi memenuhi tema majlis aku pilih jaket dark blue dengan inner dan skirt flowy blue dipadankan dengan light blue wide shawl.Dah macam berbelit belit dah ayat aku kan.Baju yang aku pakai ni just koleksi mix and match je bukannya beli baru pun.



Pak mak sedara aku.Nampak tak kebiruan menyerlah disitu.ngehee



Bersama mak enon atau lebih tepat adik perempuan aku.Gelaran tu saja je aku panggil untuk usik dia.haha.jahat giler kan aku.Ok aku tau korang nak kata muka kitaorang sama kan.Dah nama adik beradik kan so mestilah ada iras.



Korang janganlah terpedaya tengok gambar ni macam aku tukang chef pulak dok sibok nak hidangkan makanan.Memang tipu giler la kan aku yang nak buat semua ni.Time ni just nak merasa kueh lompat tikam.Orang luar tak tahu pulak apa dia panggil nama kueh ni.Kat kelantan agak famous jugak lompat tikam yang kueh kaler hijau tu.



Real candid.Mula mula real candid pastu suruh adik aku snap banyak banyak dah tak jadi candid dah.haha



The real candid taken by my camera.Caption macam kering je.haha



Camerawoman tak bertauliah.haha.Time ni camera dah habis bateri sebabnya lupa beli charger.Just pakai bateri AA biasa so tak tahan lama..frust nonggeng gak la tapi nasib baik sempat jugak snap gambar dua tiga keping.Ok take as a lesson kena banyak lagi belajar tentang camera ni lepas ni baru boleh beli Nikon D7100 kan.haha.



Sesi bermonopod bersama kanak kanak ribena geng sepupu


layankan aje.kikiki


Ok aku tahu gambar kitaorang memang tak boleh blah.



again


and again


Sebenarnya time ni aku nak buat peace tapi dah tak macam peace je dibuatnya sebab tengah pejam mata.hehe.



For my cousin tak tahulah dia baca ke tidak I am really happy for you.Rasanya hari tu lupa nak ucap tahniah.hehe.Just one step closer towards your marriage.Rasa cepat sangat masa berlalu.Dulu masa kecik main sama sama sekarang dah jadi tunangan orang at the age of 22.Mashaallah.Semoga allah permudah segala urusan.amin.

thanks for reading
xoxo