22 October, 2014

Facial Cleanser dan Serum untuk Travel

Assalamualaikum


Curi masa kejap update blog sementara nak menyiapkan assignment waktu cuti mid sem ni.Pernah tak korang fikir pentingnya untuk ada set toiletries yang kecik time travel?walaupun benda ni nampak simple je tapi penting sebab nak elakkan kain baju menjadi terlebih muatan.anyoyo yelah takkan bila travel nak harung semua barang keperluan yang besar gedabak kan?Kalau diikutkan memang susah nak cari set facial cleanser sekali dengan serum dalam bentuk yang kecil dan mudah dibawa kemana mana sebab tu aku nak perkenalkan satu set kecantikan Fiorina untuk semua wanita yang mementingkan penjagaan kulit wajah walau dimana saja kita berada.cewwah!



Comel kan Set Fiorina Cleanser dan Serum Mist ni kan?kecil molek je senang boleh sumbat dalam pouch terus masuk dalam handbag.Facial cleanser ni 3 in 1 tau dimana ia bertindak membersih,melembut serta melindungi kulit agar kekal segar dan bersih.Lepas je apply Facial cleanser terus boleh pakai serum dia.kalau nak pakai toner dulu pun boleh tak ada masalah.Entry yang lepas aku ada cerita tentang kelebihan serum penting sebab ia membantu untuk merawat kulit kita.Kat bawah ni ada listkan semua kelebihan Fiorina Facial Cleanser dan Serum mist ni.Bagi korang yang ada masalah jerawat aku sangat syorkan beli Set Advanced Fiorina sebab ia bertindak menghapuskan segala masalah jerawat yang kita ada inshaallah.



Jangan tak tahu yang Fiorina Skin Rejuvenating Facial Cleanser ni mengandungi moisturizer dan juga antioxidant untuk pamper kulit kita jadi gebu halus macam retiss.hehe.Ia mengandungi Sodium Lactate dan Sodium Gluconate sebagai superior moisturizer dimana dia bertindak mengimbangkan paras minyak dan air pada kulit ditahap yang optimum.Selain tu juga Grape Seed Extract nilah yang bertindak sebagai antioxidant lagi sekali aku beritahu antioxidant penting untuk menghalang radical bebas.Lastly ia dirumus oleh D-Panthenol dan Aloe Vera extract untuk melembutkan kulit dan juga Citrus Orange Extract untuk mengurangkan outbreak blemishes.



kesimpulannya ia telah diuji secara clinical sesuai dan selamat untuk semua jenis kulit.Pada aku harga Set Florina ni affordable sebabnya mana nak cari harga serum yang murah di pasaran sekarang kan?Mak aku kata dalam banyak banyak jenis skincare sesuatu produk tu serumlah yang paling mahal sebab dia mempunyai kuasa yang menakjubkan pada kulit.Tak percaya korang pergilah mana mana Farmasi check mostly harga serum RM70 dan keatas.glurrrrp.Tu baru serum je so fikirlah dah berapa banyak kita save kalau beli Set Facial Cleanser sekali dengan serum ni.



yuhooooo.Facial cleanser dan serum mist yang senang dibawa kemana mana saja bersama dengan buku.haha.Sebenarnya saja je letak gambar buku tu propa konkonon boleh berjemur kat Pantai Hawaii sambil baca buku ke.haha.inshaallah soon akan pergi melancong.buat masa sekarang tengah kumpul duit poket sendiri dulu. 


Hai hai hai.ngee~.Wajah tanpa secalit makeup ada orang kata muka aku sebijik macam bapak aku bila pakai spec.haha.iyalah kuah kalau tak tumpah ke nasi nak tumpah kemana lagi kan.lalala~

Sekian.


Untuk sebarang info sila layari facebook FIORINA ya

Thanks for reading my entry
wait for my next update ya
xoxo
toodles!

19 October, 2014

BeautyOat Collagen Plus Supplement untuk kekal langsing

Assalamualaikum

Aku ada berita baik untuk orang yang nak slim tapi still nak kekal sihat tanpa diet yang melampau.BeautyOat Collagen satu satunya Beauty collagen pertama dia Malaysia ada jawapannya.First time dengar Oat pun ada collagen juga?ya ya ini bukan drama wahai kawan kawan semua.Ramai yang tanya aku kenapa sejak dari zaman sekolah sampailah sekarang badan aku tak pernah naik asyik maintain selim je.Aku memang malas sebenarnya nak bagitahu yang  aku memang suka consume supplement.Aku makan supplement bukan nak kekalkan paras kekedingan tapi nak tambahkan nutrient pada tubuh aku ni tapi secara tak sengaja supplement ni turut menjadikan badan aku tak naik naik lagi haha



Bila consume BeautyOat Collagen makan untuk breakfast je pun kenyang sampai ke maghrib.Terlupa terus nak makan lunch haha.Mak aku marah dia kata aku dah kecik tak payah nak mengada makan supplement yang membuatkan aku bertambah kecik maka supplement pun beralih tangan pada mak aku sekarang.Okey fine mama pun nak kurus juga.ngee~


Untuk pengetahuan semua BeautyOat ni walaupun masih baru di pasaran namun semakin dikenali lantaran ia merupakan satu satunya Oat Drink formula yang diformulasi daripada bahan bahan terpilih seperti Marine Collagen,Pomegranate,Extract Sakura dan Delima.Aku dapat bayangkan dah yang extact Sakura ni boleh bagi effect pinksih gituu sesuai sangatlah dengan kotak dia pink yang comel ni.hehe


Yang best tentang BeautyOat Collagen Plus ni ia bukan hanya berperanan sebagai weight control je bahkan banyak lagi khasiat yang lain seperti mencantikkan dan menyihatkan rambut,menguatkan tulang dan gigi,mengawal paras kolestrol,merawat masalah kulit atau pigmentasi dan banyak lagi.


Masa terbaik untuk ambil supplement ni adalah setiap hari sebelum sarapan dan sebelum tidur.Rasa dia just nice macam oat bancuh dengan susu yang kita selalu minum tu.Untuk student aku memang highly recommend ambil supplement setiap pagi sebelum ke kelas inshaallah badan lebih energetic tak mudah lesu buat kerja.Kalau yang tak sempat nak sarapan bancuh je dengan air biasa tak sampai 2 minit dah siap terus boleh pergi kelas atau kerja dengan hati yang senang.huaaha.In case kalau tak sempat nak makan lunch tu jangan risau BeautyOat boleh backup kita punya hormone leptin dalam badan iaitu sejenis hormone yang mengawal rasa lapar anda.Ya korang tak akan rasa lapar sepanjang hari! so bagi yang  berpuasa lagilah double recommended untuk ambil time sahur.



Satu kotak BeautyOat ni mengandungi 18 sachets x 30 gm.Harga dia pula sangat affordable RM79 semenanjung Malaysia dan RM89 bagi Sabah dan Sarawak.Jangan tak tahu BeautyOat Collagen ni diperbuat daripada 100% natural ingredients dan mendapat sijil halal jadi bolehlah guna tanpa rasa ragu ragu.

Okey kat bawah ni aku ada sertakan video khas untuk semua tentang cara cara nak ambil makan.Make sure minum dengan air suam tau bukannya air panas sebab air panas akan denature protein dan segala nutrient yang terkandung dalam sachet ni.Ambil dua kali sehari pagi dan malam lepas dah habis satu kotak ambil satu kali sehari saja untuk kotak seterusnya sebab peringkat permulaan mestilah ambil lebih untuk perbaiki sel sel kita kan manakala peringkat seterusnya tinggal nak maintain je.

                                   . video

Sebarang info atau pertanyaan boleh ke 

Talian Hotline:+6012 244 4014/ +6012 244 4041
Alamat:Address: 12-C, Jalan BS 9, Taman Bukit Segar, 43200, Cheras, Kuala Lumpur, Malaysia


Thanks for reading my entry
wait for my next update ya
till then
toodles!

18 October, 2014

Panacea Beauty Serum Biowhite Collagen 2 in 1

Assalamualaikum

Aku sememangnya tak fikir sangat betapa pentingnya merawat kulit muka menggunakan serum.Pada aku pakai sunblock, moisturiser,cream muka atau foundation cukup lah tapi berangan nak kulit cantik macam Aishwarya Rai.pffftttt.haha tapi baru aku tahu sejak dah mula masuk 20 series ni yang moisturiser saja tak cukup untuk melembapkan kulit kita sebab itu serum dicipta kerana ia mampu menambahkan nutrient pada lapisan kulit paling dalam. sebabnya ianya mempunyai kuasa penetration yang tinggi berbanding moisturizer yang hanya mampu membekalkan air saja pada kulit disebabkan molekulnya yang lebih besar.haa gituu.dah masuk molecular level pulak dah.



Tercari cari jugalah serum apa yang sesuai dengan kulit muka aku ni.One day aku terjumpa page Panacea Beauty Serum sewaktu tengah godek godek google sambil dengar lagu Fynn Jamal Arjuna Beta yang entah ke berapa puluh ribu kali dah ulang lagu tu.First impression aku okey fine semua beauty produk macam sama je tapi lepas baca description baru aku tahu yang serum ni lain daripada yang lain sebab dia adalah 2 in 1.Mana kau nak jumpa serum yang boleh minum dan lumurkan kat muka pada masa yang sama?






Setiap kali sebelum cuba sesuatu produk aku akan baca dulu apa main ingrediants dia kot kot la ada bahan yang tak familiar at least sixsenth ni boleh spot something tapi ternyata Panacea Beauty serum ni mengandungi bahan bahan yang super hebat seperti Aloe Vera,Sarang burung walid,Collagen seaweed,air Suling,madu dan pati oren yang bertindak 5x lebih berkesan.




Cara pengambilan serum biowhite collagen ni ialah ambil beberapa titis dan ratakan pada seluruh muka atau kawasan yang bermasalah sebelum tidur.Untuk kesan yang lebih baik minum satu sudu sebelum sarapan dan sebelum tidur.Biasanya aku akan lumurkan pada kulit yang ada kesan parut jerawat setiap kali sebelum tidur.Sekali sekala aku akan minum mengikut tahap kerajinan.Boleh juga sapu untuk menghilangkan lingkaran gelap bawah mata.Mesti korang fikir orang yang dah berumur je patut ambil serum ni untuk melewatkan proses penuaan but people said prevention is better than cure.Tak kan la kulit dah mula berkedut baru terfikir untuk cari solusi pada kulit yang bermasalah kan.Tak salah kita berbelanja sikit untuk hasil yang berpanjangan.




Texture serum ni tak pekat melikat just nice je dan rasa dia tak pula pahit atau manis mahupun masam.Rasa dia memang betul betul mild dan tak pelik pun so tak payahlah nak rasa janggal untuk minum sebab aku rilex je minum rasa nak teguk lagi dan lagi.Pada aku harga serum ni is affordable iaitu RM95 sebab sangat jimat satu botol boleh tahan berbulan jugak tau.

Untuk sebarang info atau pertanyaan boleh terus direct facebook page Panacea Beauty official atau whatsapp no ni 013-4449531 senang! Aku suka service dorang sebab dia entertain kita dengan efficient tak macam certain online shop mak aih lambatnya reply.Sebelum tu aku akan tinggalkan korang dengan satu video ni.Jom cuci mata kejap manalah tahu kot kot boleh menang hadiah misteri dari Panacea beauty dengan hanya menjawab soalan yang mudah senang kacang tutup mata pun dah boleh jawab.


Selamat mencuba!

Thanks for reading my entry

toodles!

Secret Skin White Kawaii Collagen

Assalamualaikum

Rindunya nak menulis kat blog ni kalau boleh tiap hari nak update namun apakan daya sebab minggu ni memang minggu yang super busy dengan exam,assignment dan presentation.Sekarang baru berpeluang tarik nafas sikit sebab cuti mid sem telahpun bermula..horayyy!! entry ni adalah entry balas dendam jadi bersiap sedialah untuk membaca ayat yang berjela jela ya.haha.Sejak jadi student universiti ni kan aku realize yang menjaga kesihatan tu amatlah penting.

Sebelum ni aku pernah cerita aku selalu je demam terutamanya bila buat kerja melebihi workload sebab tu lah aku mula mencari supplement yang sesuai dengan diri sendiri.Kalau boleh supplement yang boleh memberi aku tenaga dan meningkatkan immune sistem dan tahap kekebalan badan terhadap penyakit dan juga boleh mengekalkan kecantikan kulit..Korang semua kalau kata consume supplement tu tak penting tolonglah buang stigma tu sebab choosing a right supplement to our body is the most vital to maintain the body metabolism.

Pada siapa yang pernah baca blog ni aku ada mention dulu yang aku consume shaklee tapi baru aku tahu Shaklee is a pro Jews so apa kata kalau kita cuba supplement tempatan pula lagi selamat rasanya.Any Jews based product will be no longer purchased anymore so aku nak share dengan korang supplement yang aku consume sekarang.Yes it's Secret Skin White Kawaii Collagen.Aku Jadi confident try product ni sebab aku came across melalui blog Dr Halina bercerita tentang salah satu tips dia menjaga kecantikan ialah dengan amalkan supplement ni.Patutlah kulit dia putih gebu dan glowing je rupanya ini rahsianya maka tanpa membuang masa maka haruslah aku mencubanya juga.ngeee




Apa yang best tentang Secret Kawaii Collagen ni sebab ia mengandungi sehingga:

36x Ant- Oxidant 
14x Stem extract Cell 
20x  Super Fruits




Okey apa kepentingan anti oxidant dan extact Fruits ni? Mostly collagen products adalah based on Biotechnology process methods so aku boleh explain sedikit sebanyak mengikut pengetahuan aku sebagai pelajar tahun ketiga degree Biotech uwahaaa.bagak kejap mementang ambil course Cell and Molecular Biology cuba suruh aku explain bab nak sambung wayar lektrik ke macam budak engineer gerenti fail.haha.


Nampak tak Ingredients dia banyak menggunakan extract buah buahan dan dirumus menjadi antioxidant.Sebelum korang nak kenal antioxidant ni kena kenal dulu mengenai fungsi sel badan kita.Badan manusia dibina dari berjuta juta sel yang terdiri sebagai unit terkecil binaan.Sel ini mempunyai dinding sel yang melindungi sel daripada unsur-unsur yang boleh merosakkan kulit kita yang dipanggil sebagai sel membrane.Unsur perosak ini dipanggil radikal bebas jadi bahan antioxida ini mempunyai fungsi melawan radikal bebas yang boleh membawa pelbagai penyakit termasuklah cancer.Biasanya bahan anti-oxidant boleh didapati banyak pada buah buahan yang mengandungi vitamin C dan vitamin E.


Untuk melindungi kulit kita dari kejahatan free radicals maka ia perlu dinyahtinjakan oleh antioxidant macam kat diagram di atas.harap ia membantu korang memahami dengan lebih detail.


Jom kita tengok apa lagi kebaikan Secret Kawaii Collagen ni.Banyaknya tak terhingga.jyeahh

KHASIAT SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN untuk kulit :

• Merangsang kolagen asal kulit
• Menghalang sinar UV matahari
• Mengaktifkan penghasilan kolagen
• Melambatkan penuaan
• Meningkatkan stem cell kulit
• Pemutihan kulit lebih pantas
• Kulit lebih anjal & muda
• Menghilangkan kedutan
• Menghilangkan kulit sun-burn
• Menghilangkan jerawat
• Menghilangkan parut hitam
• Mengurangkan jeragat
• Mengatasi kulit bersisik
• Kulit kering menjadi lembap
• Kulit kasar menjadi halus
• Mengatasi penyakit kulit
• Mengatasi masalah kulit rosak
• Mengatasi masalah tumit kaki pecah
• Mengatasi masalah kulit merekah

KHASIAT SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN utk kesihatan:

• Mengatasi sakit sendi tulang
• Mengatasi sakit senggugut
• Mengatasi masalah mata
• Sesuai untuk ibu mengandung
• Sesuai untuk ibu menyusu
• Mengurangkan stretchmark
• Mengurangkan selulit
• Menurunkan kolestrol
• Mengatasi rambut gugur
• Mengatasi bibir mengelupas
• Memberi tenaga kpd badan yg letih
• Membuang toksin
• Sesuai untuk masalah sakit darah tinggi & kencing manis
• Tingkatkan pengeluaran susu ibu
• Melangsingkan badan

KHASIAT SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN untuk para ibu:

• Menambahkan susu badan
• Menaikkan HB wanita hamil
• Memutihkan & menggebukan kulit bayi bagi ibu hamil & ibu menyusu
• Memberi tenaga kpd ibu hamil & menyusu• Memberi nutrien penting yg diperlukan oleh ibu hamil & menyusu


TESTIMONI PENGGUNA SECRET KAWAII COLLAGEN 





CARA PENGAMBILAN SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN:


Minggu pertama :2x
Bancuh / kemam 
1 scoop sblum tdo masa perut kosong. 
1 scoop lagi sebelum sarapan 
Minggu kedua:1x
Bancuh / kemam 
1 scoop dgn air biasa 
Mnum masa perut kosong sebelum tidur


p/s:Cara kemam adalah lebih effective jika inginkan kesan yang terbaik ya semua tapi aku prefer bancuh dan shake dengan air biasa sikit buat macam jus gitu..yummy!

SIJIL PENGESAHAN HALAL DARI JAKIM DAN KKM

Janganlah  risau takut takut nak consume supplement ni sebab ia mendapat kelulusan sijil halal dari JAKIM dan KKM jadi product ni tidak terdapat bahan kimia dan hanya mengandungi buahan buahan semulajadi dan bahan yang dibenarkan saja.




PACKAGING YANG MENARIK


Ada berita baik untuk korang sebab Secret Skin White Kawii Collagen ni sekarang ni dah boleh didapati dalam bentuk sachet.Lagi mudah dan senang bagi yang malas nak minum yang serbuk macam yang dalam botol tu.Senang juga nak bawa kemana mana.Satu kotak ni ada 60 sachets boleh tahap sampai dua bulan dengan harga RM250 tapi kalau promosi boleh dapat dalam RM170 Lagi satu kalau beli boleh dapat free gift 1 botol kapsul cinonet tu yang ada 30 tablet so sangat sangat berbaloi jah rugi tak cuba tau.Untuk yang jar/botol yang macam aku consume pun sama boleh tahan sampai dua bulan jugak so korang pilihlah yang mana satu pack yang disukai.


To be honest sejak consume supplement ni memang rasa lain berbanding tak consume apa apa sebabnya aku notice kulit aku makin lembut even baru beberapa hari guna lagi satu badan pun rasa lebih bertenaga aku yang selalu selsema ni dah makin berkurangan sejak makan supplement ni.I rate 5 stars for Secret Skin White Kawaii Collagen.Lepas ni memang ada harapanlah nak masuk program realiti TV.ecewah berangan pulak dah.


Untuk sebarang info dan maklumat lanjut mengenai produk ni korang boleh ke



atau terus ke 


Thanks for reading my entry

wait for more updates from me ya

toodles !

09 October, 2014

Fever & Exam

Assalamualaikum


Hi Lovelies!

I am trying to squeeze my time for a while. I have one common problem screwed up during exam week.I often fall into sicknesses. I hate when Doctor said I was fine but they claimed I got only a pressure. Actually I never feel stress at all. I never push myself too much into studies. I only became a bookworm during an exam week.haha

Nevertheless, I realise that I devoted much of myself into wickedness. I want to be good at everything and anything but afraid if I can’t achieve those. Actually the mind oriented to a psychological cause why I often fall sick aside of the homesick itself.gezzz

Praise to Allah I won’t commit into any health issue but sometimes I feel strange why my workload is limited as compared to other people. They are able to pile up the books and study up to many hours but me most of my time I cannot make those. I experimental myself lack of sleeping hours put me into nausea and zombie the next morning. haha so the conclusion, I can't tight off my study hours!

Panadol soluble, Mefenamic Acid (pain killer) and balm are my essential during fever season (exam week). I can't live without it and not to forget the eye mo to refresh my sight while studying yeaa.Since I have a mild eating disorder , I need to force myself to eat even the appetite often pulls me out. How can you study if you don't have a stamina? It is very crucial for student to have a balance meal. I am trying not to skipped any meal and eat regularly.

I need to regain back my energy and retrieve my focus because I don't have time to feel weak as everyone hate being sick. I don't want to be that fragile with all the handicaps around. I know I am standing here with a purpose and will fight until the last ball no matter what situation rolling on me.Let's spread the positivity guys! blerrghh


Me standing here behind the replica virus
keep calm and do Genetics!

thanks for reading
xoxo

toodles!