24 January, 2015

Cara menghilangkan eye bag dengan berkesan

Assalamualaikum

Mata mencerminkan hari hari yang dilalui sebagai contoh,kekurangan tidur,stress atau kekurangan melakukan rawatan kulit di sekitar mata.Aku pun boleh dikatakan bangsa yang memang suka tidur kalah beruang koala jadi kalau bangun tu akan muncul dark circles di sekitar area bawah mata. Terlebih tidur atau terkurang tidur boleh membuatkan mata menjadi gelap bahkan proses penuaan juga akan kelihatan lebih jelas pada bahagian mata.

Kadang kadang kita terlepas pandang untuk beri extra attention pada bahagian mata kan.Aku perasan ramai giler yang post gambar dengan caption "abaikan eye bagku" "eye bag semangkuk" "eii,mata panda" dan macam macam lagilah dan aku pun macam lol dengan quote sebegini.Instead of nak mengata diri sendiri lebih baik cari inisiatif untuk mengurangkan eye bag.Tak kan nak tunggu bila kedut kedut halus dah muncul baru nak pakai krim mata kan ataupun mungkin ada yang dah mencuba macam macam krim mata tapi tak memberi kesan yang positif.Aku pun rasa macam sama je pakai dengan tak pakai sebab tu aku on off je.Kalau pakai pun eyebag still tak hilang so better tak yah pakai.haha buruknya perangai.


Tapi tu dulu sekarang bila dah temui Mint Concentrated Eye Therapy makin bersemangat nak kekalkan kesihatan mata sebab dia tak sama dengan krim yang aku pakai sebelum ni so far aku boleh bagitau krim ni yang terbaik aku pernah cuba.Sekarang dah makin tua maka kena semakin bekerja keras untuk elakkan penuaan awal.Tak nak la tua sebelum usia.tssk tssk.


Pakar pembedahan plastik dari Los Angelas Dr Norman Leaf ada menyatakan krim mata perlu digunakan dengan betul iaitu dengan menyapukan sepanjang tulang orbital ( tulang yang terdapat dibawah mata).Ramai yang tak tahu nak apply krim mata dengan cara yang betul contohnya ada yang sapu pada bahagian kulit dekat sangat dengan mata tolonglah buang tebiat tu sebab kandungan minyak pada krim akan menarik kulit di bawah dan menyebabkan mata menjadi bengkak dan layu.

Seeloknya sapu pada bahagian bawah mata buat macam bulatan menghala ke atas seperti gambarajah.Penekanan diberikan sekitar mata kerana bahagian inilah yang menyebabkan kulit mudah terdedah kepada aging sign.Mostly krim mata sekarang bukannya sehengget dua so make it worth while for every cents of penny you spent.

sumber:google


contoh: sapukan eye cream/serum sekitar tulang orbital
sumber:google


Mint Concentrated Eye Therapy mempunyai tekstur mild tak pekat dan berbau sangat wangi bila aku kata sangat tu memang super wangi okey.Ia merupakan serum penggalak hidrasi (hydrating booster) so dia memang takde kandungan alcohol yang tinggi walaupun alkohol bertindak untuk menegangkan kulit tapi kandugan alkohol yang tinggi akan menyebabkan iritasi dan kekeringan pada kulit.Biasanya penggunaan secara berterusan mampu bertahan selama 2 bulan dan paling penting produk ni adalah halal.Dah nampak dah cop yang terpampang tu kan
yakin.suci.murni gituu


Antara kebaikan Mint Concentrated Eye Therapy ni ia mampu mengatasi masalah utama seperti bayang bawah mata.lingkaran mata gelap,kesembapan mata,bengkak bawah mata dan kemunculan garis halus di sudut mata.Kalau kita sedar kesan penuaan paling ketara kaum hawa bermula pada bahagian mata nescaya kita tak akan teragak agak untuk menjaga mata dengan sempurna.Sebenarnya kulit pada bahgaian mata 3x lebih npis dan sensitif berbanding kulit di bahagian lain maka dengan ini marilah sama sama kita menjaga nikmat allah supaya mata lebih sihat,segar dan bersinar.ecewahh


Dengan Mint Concentrated Eye Therapy,masalah lingkaran mata gelap dapat diatasi dengan penggunaan yang konsisten.Jangan nak malas ye sapu pada setiap pagi dan petang untuk hasil yang lebih baik.Lagi satu penggunaan eye serum ni jugak mampu meningkatkan penghasilan kolagen semulajadi di sekitar mata dimana salah satu tips penting sewaktu nak pilih eye serum pastikan ia mempunyai bahan yang boleh trigger cell growth seperti Mint concentrated Eye Therapy ni.


Antara kandungan utama Mint Concentrated Eye Therapy diperbuat daripada Castor Oil,Acacia Senegal,Malus Domestica,Hyaluronic Acid,White Liliy Extract,Cotton Peach Fragrance.


Sebolehnya cubalah elak kemunculan dark circles (pesanan buat diri sendiri).Kalau orang tengok mata kita letih je memanjang memang obvious sangat especially lepas menghadap skin computer dalam tempoh yang lama.Kasihanilah mata kita pun perlukan rehat jugak.Kalau yang hari hari bekerja menghadap computer lagilah senang dark circles ni nak terbentuk so reward la diri sendiri dengan Mint Concentrated Eye Therapy ni selain nak kena tahu jaga mata dengan kaedah yang betul.

Akhir kalam aku tunjukkan video cara terbaik nak sapukan eye krim supaya nampak lebih jelas.Make sure lepas ni sapu betul betul bagi mengelakkan pembaziran ye.ahaks




No filter no editing just pakai lipstik,bedak setepek dengan lukis kening sikit je alhamdulillah eye bag tak ketara sangat

Harga:

RM89 ( WM)/RM95 (EM)


Sebarang info alamat kat bawah ye

Instagram:@mintbeauty_official
Whatsapp:019-2888293
email:famousfemmes14@gmail.com

thanks for reading
xoxo

21 January, 2015

Lotion yang dapat memutihkan kulit dalam 5 saat!

Assalamualaikum

Wanita di negara Thailand sememangnya mempunyai kulit yang cerah sihat dan cantik.Pada hakikatnya kulit dorang sama je dengan kulit wanita Asia yang lain tapi kebanyakan wanita di Thailand memang tahu jaga kulit dorang dengan teliti.Hari tu ada guest dari Thailand datang ke rumah aku dia punya jaga kulit yang maha amat sebab tu kulit dia memang cantik gila.bayangkan hari hari dia keluar pergi jogging,makan buah siap buat macam nak makan nasi aku tengok cara dia hidangkan dalam pinggan tu.Supplement jangan cakap la berlonggok longgok atas meja jadi dia memang layak mempunyai kulit yang cantik so takyah nak jeles.huahaha

Aku ada baca satu article kat majalah wanita Asia sememangnya taksub dengan produk pencerahan dan pemutihan tapi yang peliknya wanita wanita kat negara Barat yang dilahirkan kulit putih bak porselin tu sebok nak gelapkan kulit.Katanya kulit tan ni lagi cantik daripada kulit putih.Ta paham ta paham apakah ini?(sambil hentak kaki tanda tak puas hati) camni la kan fitrah pompuan tak pernah puas bab bab kecantikan ni.

Memandangkan kita duduk kat negara Asia maka secara otometik orang akan kata kulit putih tulah yang dianggap sebagai simbol kecantikan yang sebenar.Muka hodoh takpe janji kulit putih.lol mentaliti masyarakat kita maka kasihanilah kami kami ni yang berkulit gelap.Adakah kami perlu cat kulit dengan nippon paint putih baru orang nak kata cantik?

Aku boleh dikatogerikan mempunyai jenis kulit tan tapi alhamdulillah setakat ni tak pernah lagi meroyan nak kulit putih bak mutiara.Allah dah cipta anggota badan yang lengkap apa lagi yang aku nak? tapi kadang kadang tu orang tetap akan mengata orang yang berkulit gelap walaupun benda ni tak pernah berlaku kat aku tapi pernah berlaku pada member aku.Bayangkan di saat orang mengata waktu selfie "eii,hitamnya kulit awak" apa perasaan si empunya badan? makan hati berulam jantung pun masih belum mampu nak describe perasaan dia.

Kita tak perlu nak ubah diri jadi lebih putih tapi sekurang kurangnya kita boleh jaga kulit kita supaya lebih sihat dan bersih tapi kalau kulit akan jadi lebih cerah tu tetap tak mustahil janji produk yang digunakan selamat dan tidak memudaratkan


Oleh itu, aku beri peluang pada diri sendiri untuk cuba Gluta Wink White Lotion diformulasi dari negara Thailand dengan harapan kulit jadi lebih sihat again putih is only an added value.Kalau nak putih putihlah tapi kalau tak nak sudah.kahkahkah biasanya memang aku akan protect kulit dengan lotion sebab dulu aku pernah kena ekzema kejap then bila selalu pakai lotion alhamdulillah dah hilang dah gatal gatal tu so penggunaan lotion tu memang kena sentiasa istiqamah.


Untuk hasil yang terbaik gunakan sabun Gluta Pure Soap dulu lepas tu baru pakai Gluta Wink White Lotion inshaAllah kulit lebih cerah,sihat dan cantik


Gluta Pure Soap ni diperbuat daripada SPF50++ ye.Mungkin ada yang tak tahu SPF stands for Sun Protector Factor.Biasanya SPF15 mampu melindungi kulit dalam tempoh waktu 5 jam saja dari sinaran UV.Anggaran ni bukan dibuat oleh Mak Enon ye tapi dibuat oleh para penyelidik yang telah melakukan kajian terperinci di makmal so kalau SPF50?? lebih daripada 15 jam boleh protect kulit kita dari sinaran UVA dan UVB.banyak tu!

antara kebaikan Gluta Pure Soap ialah

♥Mencerahkan kulit
♥Merawat kulit yg berminyak
♥Membantu mengurangkan jerawat
♥Bau yang wangi sesuai utk hilangkan bau badan


Gluta soap ni ada banyak pilihan tapi depends pada seller jugak sebab ada certain yang provide 4 pilihan saja.Yang penting bau dia berbeza ikut jenis dialah.Macam yang aku bau dia pure macam beras coconut pun ada.


Selain dari memutihkan kulit.Gluta wink lotion ni mempunya SPF yang lebih tinggi iaitu 60++ dan diperkaya dengan vitamin E untuk menghalang pigmentasi dan vitami C untuk mengekalkan kelembapan dan keanjalan kulit.Tau tak sebarang produk SPF yang ada vitamin E mampu didedahkan dibawah sinaran matahari selama 100-200 jam? Paling penting produk ni bebas mercury dan bahan bahan yang terlarang.Lagi tips kalau nak tahu produk tu selamat ke tak dia akan ada pelekat silver macam gambar gluta pure soap kat atas tu.


Lupakan hasrat anda untuk mengecat kulit dengan nippon paint dengan adanya Gluta Wink Lotion ni boleh membuatkan kulit jadi putih.Tengok lepas seminggu je kulit dah cantik putih macam Emma Maembong nanes tak berlagu ko.


Sebenarnya disebabkan permintaan yang tinggi terhadap Gluta Soap maka brand Wink White keluarkan produk Gluta Wink White ni exclusive diimport dari Thailand dan kebanyakkan top sales untuk soap ialah that blue Gluta Pure Soap.

Kana mask ada provide produk ni tau bukan saja mask je yang dorang jual.Rajin rajinlah diri enkorang search kalau nak tahu details.Alamat dekat bawah ni

Line/wechat: huhuhpama
Whatsapp : 012 - 5253626
E-mail : kanamaskmalaysia@gmail.com
Instagram : @kanamaskmalaysia

thanks for reading my entry
xoxo

20 January, 2015

Mana nak cari tudung bawal bidang 60 yang murah?

Assalamualaikum

Boleh dikatakan hampir 80% aku beli barang melalui online tak kiralah baju ke atau tudung sebab mudah dan senang.Boleh shopping sambil baring baring atas kerusi tengok tv siap minum kopi lagi kalau ada je yang berkenan terus boleh order.Kalau pergi shopping mall kena siap siap pakai baju pin tudung belum lagi kira dengan jam lepas tu nak cari tempat parking lagi kan dah la aku ni takde lesen kereta jadi setiap kali nak keluar kena buat muka manja dengan mak dengan abang suruh drive kalau tak memang merajuk la aku.huahaha


Sekarang ni online shoppping tumbuh bagaikan cendawan selepas hujan ceh dah macam takde peribahasa lain kan. Kadang kadang memang pening nak pilih online shop mana sebab tu sebelum beli apa apa barang aku akan compare harga kadang kadang nak beli tudung je pun sampai 10 kedai aku cari dan fevret online shop aku mestilah melalui instagram sebab senang nak order thru whatsapp orang reply lagi cepat daripada beli melalui website.


Kalau kita rajin compare harga memang kita boleh dapat barang dengan kualiti yang sama tapi dijual dengan harga yang lebih murah terutamanya tudung.Sebelum adik aku masuk preparation studies A level kat Ledang tu hari dia suruh aku tolong carikan tudung bawal bidang 60 katanya tak sempat nak beli kat kedai al maklumlah dah offer letter dia dapat seminggu sebelum masuk ke Kolej memang kelam kabut jugaklah dia nak settle borang pengajian dia lagi maka si hakak nilah yang kena carikan tudung untuk dia so apa lagi dengan gigihnya aku scroll instagram cari tudung bawal bidang 60 dan kebanyakannya berharga RM19 tapi disebabkan aku nak beli dengan kuantiti yang banyak mestilah nak cari dengan harga yang lebih murah kan kata nak jadi pengguna bijak.


Cari punya cari baru tahu @mzkcollection ada menjual tudung bawal bidang 60 dengan harga yang rendah.Kalau beli borong lagilah murah.Dah la tudung bawal dia tak jarang kain pun tak kasar memang berbaloi la kalau nak beli.Aku pun dah mula terfikir nak pakai tudung bawal bidang 60 sebab sekarang ni pun biasa turn on off kejap tudung labuh masa kat rumah tapi masa pergi kuliah pakai tudung bawal yang 5 hengget tu.Kununnya nak berhijrah dengan slow and steady tapi sekarang ni dah masuk tahun 2015 tak kan nak stagnant je mesti kena ada perubahan imej yang lebih positif yang penting segala perubahan adalah lillahita’ala.InshaAllah


@mzkcollection bukan hanya menjual tudung bawal bidang 60 je tapi bidang 55 pun ada.Kalau beli borong boleh dapat sehingga RM11 tau.Murah giler kan dan setiap pembelian tudung RM1 akan didermakan kepada mangsa banjir.Sambil membeli sambil beramal dah berapa banyak pahala yang kita dapat kan.Apa yang paling best order sehari selepas tu dah terima parcel walaupun jaraknya antara Kelantan dan Melaka.wallah

Untuk sebarang info atau keterangan lanjut sila layari instagram @mzkcollection atau whatsapp pada no berikut 011 2262 3039

Thanks for reading
xoxo

19 January, 2015

Sneak Peak: The Book of Scientist

Assalamualaikum

I never plan to d├ęcor this kind of book.At first I thought to design a simple family photo book but another idea urged me to get out of the rut and do something valuable than only designing photo book full of pictures alone.What I meant by photo book is not the printed one but all the decorative terms came with our bare hand.

Actually I was designing this book by my own since last year and the project is still on the go because I'm so lazy to complete it with a blink of an eye.haha Indeed,it needs bunch of patient and count for an effort to generate the flow of create idea.
It is not easy you know!!

 but thanks to youtube for DIY tutorials. I learnt making the crafts using felt paper simply by clicking the videos and taraaa this is how it looks like after spending an hours!


Yes it can be brooch but I pinned it for my book!


This is  one of my brand-new-collection for 2015 and hope to end up with a glimpse of beautiful decorative book namely The Book of Scientist documented my route as a student of Cell and Molecular Biology during 4 years of my studies. This book surely will define my emotion better and also derives the course in a comprehensive way and of course I wanted to deliver the message with a lot of pictures and avoid redundancy because people love to stare at the photos instead of reading the words itself am I right?


Mostly I bought the stuffs and materials at Mr DIY or stationery shops. Actually I am not that good in art but I like to own something that has an aesthetic value that's why  this book was born.At least by designing this book, it could flash out my attention to full fill my dream to be a Scientist one day. inshaAllah


I can only show the cover because it is only a sneak peak post.Remember? :-p and I am still on a road to fill up the contents
so
-
-
-
-
-
-

please wait patiently to head on what's inside as I will write a complete post once I have finish it


thanks for reading
xoxo

16 January, 2015

Shower Gel paling wangi dan best:Cathy Choo 24-K Active Gold Fragrance Shower Gel

Assalamualaikum

Setiap orang mesti ada fevret perfumes, lotions, syampu dan juga shower gel kan. Untuk shower gel memang aku prefer something yang berbau wangi dan tahan lama.Yes,mesti nak kena wangi dan antara wangian kesukaan aku ialah ros,lavender dan lemon.Rasanya kalau shower gel yang jual kat hyper-market tu memang bau yang typical kan susah nak cari bau yang betul betul wangi luxury dan memberi khasiat yang terbaik pada kulit so aku mulalah mencari shower gel perfumes sebegini kat pasaran dengan harapan mampu membelai kulitku dengan aroma yang menyegarkan dan meninggalkan impak maksima pada si pemakai.Ayat aku dah macam nak feature dalam rancangan Nona pulak kan.ehem ehem kata nak memartabatkan Bahasa Melayu ke pentas Nusantara kan.geezz!


Sambil melayari internet layan cerita Bang Bang Hrithik Rosyan dengan Katrina Kapoor tuu tu pause kejap terpandang iklan tentang Shower Gel fragrance Cathy Choo ni.Mula mula tengok showel gel ni macam biasa je lepas tu bila baca je description dia eh tak boleh ni mesti nak kena ada jugak dalam collection toiletries dahku.haha.Apa yang trigger aku untuk try Cathy Choo ni sebab nama dia Cathy Choo 24-Active Gold Fragrance Shower Gel pun dah kebabom.Ni first time aku dengar shower gel yang diperbuat daripada ramuan gold ingatkan Safi Rania Gold je yang wujud.haha


24-K Active Gold Fragrance Shower Gel (330ml)

Kalau nak tahu produk ini telah diuji oleh FDA dan ISO 9002 .Fungsi utama 24k emas aktif aroma gel mandi ni ia mengandungi 99.9% bahan foil emas tulen yang diperbuat menggunakan konsep teknologi nano yang membolehkan ia diserap kedalam kulit dengan cepat dan pantas.Sekarang ni kita biasa dengar kaedah Nanotechnology digunakan dalam penghasilan produk kecantikan sebab ia menggunakan skala nanometers yang lebih kecil dari sel sebab tu ia boleh diserap oleh kulit sepenuhnya.Berpandukan hierarchy kat bawah ni mesti korang lagi faham apa yang aku cuba nak explain.Biasanya produk kecantikan dan kesihatan diperbuat daripada aktif nanostructure methods.


Unsur-unsur mineral semulajadi yang menembusi terus ke dalam kulit mampu mengaktifkan sel sel kulit,menjauhkan dari faktor penuaan,menggalakkan metabolisme sel dan menghalang penuaan kulit yang disebabkan oleh radikal bebas. Pada masa yang sama, produk ini mempunyai pelbagai minyak wangi tumbuhan yang boleh menyegarkan badan selepas mandi.Pada aku apa yang penting aroma dia yang berpanjangan akan membuat kulit menjadi sihat dan rasa macam pakai minyak wangi padahal pakai shower gel je pun tapi wangian dia memang superb luxury.

Testimoni Pengguna Cathy Choo 24-Active Gold Fragrance Showel Gel


Cathy Choo ni dirumus oleh 3 bahan utama iatitu Gold+Glutahione dan Placenta.Fungsi utama Glutathione adalah untuk mencerahkan kulit jika guna secara berterusan selama 18 hari insyaAllah kulit akan jadi lebih cerah manakala fungsi Placenta adalah untuk melembap,melicinkan kulit dan membantu peredaran darah dengan lebih baik.


Cathy Choo ni ada dua size iaitu (330 ml) dan (750 ml) tapi aku dapatkan yang 330 ml dari online shop.Biasanya kat instagram memang banyak dijual ada dengan set dia sekali so korang boleh borong kalau ada bajet lebih harga insyaAllah lagi murah.Cara penggunakan tersangatlah simple letakkan sejumlah Cathy Choo 24-K ni kat tangan kalau letak pada span is much better sebab span kan menghasilkan buih yang banyak ratakan selama beberapa minit bilas dan siap!


Sebarang pertanyaan boleh terus contact owner kat instagram.Dia ada jual macam macam lagi.Kalau korang peminat contact lens survey la kat online shop ni korang boleh dapat dengan harga yang sangat murah dan berpatutan.


Instagram: @genielens

thanks for reading my entry
have a nice day
xoxo

15 January, 2015

Naturactor Foundation Meiko Original from Japan

Assalamualaikum

Aku rasa kan aku kena ubah belog ni dari semi-personal blog kepada beauty blog sebab banyak benau cerita pasal beautynya.Yelah perempuan dan kecantikan mana boleh dipisahkan ibarat irama dan lagu kau dah kenapa kan.haha.Sebenarnya sejak kecik lagi weh aku memang minat main main mekap ni bayangkan time aku darjah enam dah pandai mekap time raya jangan cakaplah memang betul betul mekap badut pon kalah dengan aku tapi time tu mana tahu lagi apa istilah foundation just pakai bedak je tak tahu pun sebelum pakai bedak kena pakai foundation dulu baru nampak tantekkk.


Ni aku nak cerita sikit bab foundation.Siapa kat sini memang tiap kali keluar je mesti nak kena pakai foundation.Yes, kekalkan prestasi anda sebab memakai foundation sebagai make-up based sangat penting untuk menutup cela,parut jerawat dan noda hitam pada wajah especially time ada event hatta keluar rumah sekalipun.Tak semua orang dilahirkan mempunyai wajah yang suci mulus kan tapi kita ada hak untuk cantik sebab hak untuk kelihatan cantik adalah hak kita! hahaha eh ayat curi tagline Milo pulak kan.Over kau jah


Memperkenalkan Naturactor Meiko made in Japan merupakan sejenis foundation yang diektrak dari bunga Sakura (tumbuhan organik) tanpa bahan kimia yang berbahaya bahkan boleh memberi kebaikan pada kulit.Orang Jepun suka keringkan bunga sakura dan diminum bersama teh sebab dia ada countless of benefits. Naturactor ni ada dua jenis tau satu diperbuat dari Jepun lagi satu diperbuat dari China.Setahu aku kalau nak yakin benar benar original pilihlah yang dari Jepun macam yang aku pakai ni kalau China ni aku doubt sikit al maklumlah kan barang dari China. Aku tak bermaksud nak memperlekehkan produk dari China tapi kita semua tahu kualiti produk dia macam mana kan.


KELEBIHAN NATURACTOR Meiko 

- Anti kilauan / tidak berminyak

-100% menutupi pegmentasi, parut, cela, jerawat & noda hitam

- Ringan & lembut pada kulit seakan-akan anda tidak memakai foundation

- Melindungi kulit dari sinar uv yang boleh menyebabkan pigmentasi

- Senang digunakan, cepat & yang penting tidak melekit

- Long lasting & tahan sehingga 12 jam

- Tidak menutup pori-pori



Seperti yang diketahui fungsi foundation bukannya untuk jadikan kulit kita flawless tapi lebih kepada nak meratakan tona kulit kita dan dan dan yang paling penting ialah kita kena tahu pilih foundation yang sesuai dengan kulit kalau tak memang nampak pelik sebab warna tangan lagi gelap dari muka.Macam aku ni kulit hitam manis so aku pilih code 151 macam yang Neelofa pakai walaupun kulit aku takdelah macam Neelofa tapi sekurang kurangnya agaklah warna foundation tu satu tona lebih cerah dari kulit kita.


KANDUNGAN UTAMA NATURACTOR Meiko COVER CREAM

Jojoba Oil - Minyak Jojoba memang terkenal dengan fungsinya untuk melembap jadi dengan adanya kandungan ni ianya mampu membantu untuk menghidratkan kulit, menjadikan kulit lebih lembut, dan cantik berseri.

Rice (Beras) - Naturactor meiko diperbuat daripada rice based powder untuk menyerap minyak berlebihan yang dihasilkan oleh kulit, menyeimbangkan kelembapan kulit agar tidak berminyak, dan menghasilkan kulit yang bebas dari keradangan dan jerawat.

Vitamin E - Meningkatkan metabolisme kulit dan sistem imun tubuh

Seeloknya cara nak guna foundation ni sapukan menggunakan span yang lembap atau berus mekap khas untuk apply foundation dan setelah rata baru sapukan lose powder.


Naturactor Meiko Original dari Jepun ni ada 5 kaler je ye dengan code yang tertera kat atas kalau banyak sangat code tu memang dari China.Senang je nak kenalpasti just tengok melalui dari bentuk dia kita dah tahu.Kalau yang dari Jepun dia ada tulis perkataan naturactor pada penutup dan agak leper manakala dari China tulisan dia tulis kat atas penutup tu dalam bahasa China dan penutup dia berbentuk bulat macam kat gambar di bawah ni aku cari dekat google.


Kat bawah ni antara code yang available sesuai dengan jenis kulit.


Kalau beli mesti tak nak kena tipu kan so better check sama ada Naturactor tu tiruan atau yang Original so antara ciri ciri Naturactor tiruan ada seperti berikut

CIRI CIRI NATURACTOR MEIKO TIRUAN

1. Berminyak dan bila pakai nampak berminyak sangat.

2. Bila Apply banyak kali pun tidak akan menutup cela atau parut

3. Teksturnya sangat lembik tidak padat.

4. Disertakan dalam kotak kecik.

5. Harga lebih murah berbanding yang ori.

Rasanya dah banyak kan info yang aku bagi.Lagi satu untuk Naturactor Meiko ni tahan sampai 6 bulan ke setahun masyaAllah jimat sangat berbanding foundation lain kan.Harga dia pula memang sangat berpatutan aku cakap.Dalam banyak banyak foundation yang aku guna yang ni paling best yang aku pernah cuba. Nora bagi 5 bintang !! kalau boleh memang nak bagi 7 bintang haha serius tak tipu pakai mekap tipis pun nampak natural je muka tak berminyak langsung lepas ni kalau nak kawen pun aku nak syorkan mekap artis pakaikan foundation ni dulu sebab aku suka ciri ciri foundation ni yang mempunyai kelebihan 3 dalam satu iaitu sebagai bedak asas,pelembap dan sunblock.

Eh rasa macam banyak kali ambil background yang sama haha baiklah lepas ni kita buat photo-shot outdoor pulak okey.Ni muka aku lepas pakai Naturactor Meiko tak perlu dah nak mekap tebal tebal.

Mana nak cari Naturactor Foundation Meiko ni? Jangan risau wahai gadis gadis manis sekalian contact je sis kita ni through whatsapp dia sekejap je dia reply atau nak tahu more info terus je ke laman ig berikut

SMS/WhatssApp : +600132527619

Thanks for reading my entry
xoxo

14 January, 2015

KANA DNA Snail and Starfish overnight Turbo booster mask

Assalamualaikum

Nak dapatkan kulit glowing,lembap dan tanpa ada sebarang masalah bukannya semudah A,B,C tapi ada caranya.Nak cantik kena struggle jugak macam struggle nak ambil final exam haha okey tak lawak aku tahu tapi apa yang penting kena ada ilmu kan.Siapa kat sini memang malas gila nak pakai mask at least once a week ? Korang bukan keseorangan tau aku pun malas jugak kadang kadang tu sampai 2 minggu sekali baru nak pakai tapi kan dengan KANA mask ni dah tak payah nak malas malas lagi dah sebab ia merupakan mask yang boleh dipakai overnight bukannya tunggu 20-30 minit baru nak kena buka so dia punya penyerapan pun lebih pantas ke dalam kulit untuk menghapuskan segala datuk nenek jerawat dan menghasilkan kulit yang lembut,licin dan flawless.


Samples KANA D-NA SNAIL& STARFISH Ovenight Turbo booster mask

Kana mask (washed off sleeping mask) ni mempunyai kuasa 3R iaitu Restore,Restructure & Repair kulit kita secara mendalam kerana ia menggunakan teknologi terbaru dari Jepun. Sewaktu kita tidur kulit kita akan bekerja untuk memperbaiki sel sel dan waktu ni adalah waktu yang terbaik untuk kita rawat kulit menggunakan mask untuk maintain the basal of the body optimum at the level.


KANA mask dirumus khas oleh bahan bahan yang terpilih antaranya ialah Tranexamic Acid yang bertindak untuk untuk menghapuskan pigmentasi dan mencerahkan kulit selain dihasilkan sesuai dengan semua jenis kulit dan seperti yang diketahui DNA daripada SNAIL ni mengandungi hyaluronic acid dimana ia mampu melembabkan kulit secara menyeluruh.Ni nak habaq tak payah la nak geli dengan product cosmetic yang diextract dari binatang ya sebabnya hampir 90% produk kecantikan di pasaran yang korang guna tu memang menggunakan based dari Haiwan especially serum sebab kitorang pun dah pernah guna serum dari lembu sebagai nutrients yang terbaik waktu lab  Animal Cell and Tissue Culture last sem tapi memang tak samalah dengan beauty products sebab dia melalui proses pembersihan secara menyeluruh baru boleh dapat certificate dan diyakini selamat digunakan.


Kebaikan KANA mask ni aku copy paste je cari dekat google

KANA D-NA Snail & Starfish Overnight Turbo Booster Mask Benefits: 
Reduce wrinkle.
Reduce acne redness
Reduces the appearance of dark spots, age spots, signs of sun damage, and po
st-acne marks.
Helps brighten & even out skin tone and promotes long-term radiance revealing a more radiant glow
Moisturizes the Skin, Reduces the Fine Lines and Wrinkles.



Kalau nak tahu tentang cara pemakaian dia ikuti je langkah langkah pada gambar kat atas. Sapu secara perlahan pada keseluruhan muka dengan ketebalan yang sederhana lepas cuci muka dan boleh tidur dengan senang hatinya.Keesokan pagi boleh basuh muka macam biasalah dan bersedialah menikmati kulit yang gebus ya.hehe.Oh ya sebelum aku lupa mask ni dia akan absorb dengan cepat tau masa kita tidur tu so tak perlu risau takut tercolet kat bantal ke selimut ke sebab dia memang moisture-free.Untuk hasil yang terbaik disyorkan guna seminggu dua kali tapi kalau nak guna hari hari pun lagi bagus sebenarnya :)


Sejujurnya aku memang suka dengan mask ni lagipun bau dia memang wangi.Kulit yang sebelum ni dull pun nampak lebih bertenaga. Parut jerawat pun makin kurang dan kulit rasa hydrated sebab aku jenis yang memang malas nak minum air so kadang kadang kulit nampak tak bermaya tapi sekarang dah makin ceria! yihaha


For those yang interested nak dapatkan full mask dari KANA ni bolehlah ke alamat yang tertera seperti dibawah dan nikmatilah saat kesegaran yang tak terhinggaaa.Sekarang pun dah ramai blogger popular yang try KANA mask ni tau so cepat cepat dapatkan stok untuk korang jugak.


Cakk! saja je aku ambil gambar tempat cerah supaya korang boleh zoom tengok gambar aku dengan lebih jelas lepas pakai KANA mask ni.Okeylah tak nak buang masa so silalah layari alamat yang tertera untuk keterangan lanjut ye.

Line/wechat: huhuhpama
Whatsapp : 012 - 5253626
E-mail : kanamaskmalaysia@gmail.com
Instagram : kanamaskmalaysia

thanks for reading my entry
xoxo

12 January, 2015

Cell and Molecular Biology Student part (ii)

Assalamualaikum


I had promised before to write about my course path as a Molecular student am I right? Actually during my first year of studies I don’t have any idea what is the fundamental of my core. Am I going to be Forensic DNA Analyst? Or can I jump into Medicinal area for example being an Oncologist one day? After we had been explained by the lecturers then I know it’s all about DNA. You are going to study about DNA for your entire life. haha


It is extremely difficult to find out a passion. Everything heap-up in my mind but what impulse me to choose it because it has been fashioned from the Drama Series. Yes it’s CSI. My brother likes to watch Hawaii 5-0 and I was like don’t you have any other channel to watch instead of crime and polies series? yahaha. After some time watching it and the other investigative English movie then I started to realise yes this is it!! I wanna to be a Scientist observing the blood samples in the crime scene and examine the DNA in the lab. It’s cool dude and super fantastic.



But then……..

After engaging with it for 3 years for now I know it is not that easy to be a Scientist. It is an absolute total difference from what I imagine by watching the CSI movie. Can you imagine that your course is the first course in Malaysia? None of students have been graduated yet and of course we need to bring out the University name up to a high level and the lecturers are scuffling to ensure us fulfil that. To be honest, if we don’t study well then we will be going to suffer .blerrrgh The lecturer said they wanted to trained us to be young leading Scientist so they set up an exam paper and piled us with masses of Research Paper like you are the best students in MIT.haha.


Sometimes I grumble to myself why I choose to pursue something beyond my capability? Sometimes I thought I am stupid to earn this course and thought doing Medicine is much better but Alhamdulillah all the lecturers are willingly to help the students and they even brainwashed us regularly to keep the mode up. Of course we need to be motivated or else we are going to lose the clockwise. Yes,we are human and a student like me easily to lose the lane without geared with any motivation hence I do found inspiring people out there as a role model to mobilized my energy in Science field. It is a must.haha


So if you ask me Am I Regret to do Molecular stuffs? Then I will say not at all. The more challenges came to me the more I get myself stronger even though I thought it is unbearable but so far I enjoy doing it even sometimes there is up and down and I need to go through thick and thin situation. Common, that is life. You won’t get anything that you want unless you are willing to make a resolution and troubleshoot to make it better. I know I am here with a reason. Something simply not happen without any blueprint and for this 2015, I need to gain more perseverance since I will be on my final year and you know the heck life of it.haha


Andddd after that, will be graduated next year.soon.insyaAllah!

Thanks for reading 
see you in the next entry!
xo