24 January, 2015

Cara menghilangkan eye bag dengan berkesan

Assalamualaikum

Mata mencerminkan hari hari yang dilalui sebagai contoh,kekurangan tidur,stress atau kekurangan melakukan rawatan kulit di sekitar mata.Aku pun boleh dikatakan bangsa yang memang suka tidur kalah beruang koala jadi kalau bangun tu akan muncul dark circles di sekitar area bawah mata. Terlebih tidur atau terkurang tidur boleh membuatkan mata menjadi gelap bahkan proses penuaan juga akan kelihatan lebih jelas pada bahagian mata.

Kadang kadang kita terlepas pandang untuk beri extra attention pada bahagian mata kan.Aku perasan ramai giler yang post gambar dengan caption "abaikan eye bagku" "eye bag semangkuk" "eii,mata panda" dan macam macam lagilah dan aku pun macam lol dengan quote sebegini.Instead of nak mengata diri sendiri lebih baik cari inisiatif untuk mengurangkan eye bag.Tak kan nak tunggu bila kedut kedut halus dah muncul baru nak pakai krim mata kan ataupun mungkin ada yang dah mencuba macam macam krim mata tapi tak memberi kesan yang positif.Aku pun rasa macam sama je pakai dengan tak pakai sebab tu aku on off je.Kalau pakai pun eyebag still tak hilang so better tak yah pakai.haha buruknya perangai.


Tapi tu dulu sekarang bila dah temui Mint Concentrated Eye Therapy makin bersemangat nak kekalkan kesihatan mata sebab dia tak sama dengan krim yang aku pakai sebelum ni so far aku boleh bagitau krim ni yang terbaik aku pernah cuba.Sekarang dah makin tua maka kena semakin bekerja keras untuk elakkan penuaan awal.Tak nak la tua sebelum usia.tssk tssk.


Pakar pembedahan plastik dari Los Angelas Dr Norman Leaf ada menyatakan krim mata perlu digunakan dengan betul iaitu dengan menyapukan sepanjang tulang orbital ( tulang yang terdapat dibawah mata).Ramai yang tak tahu nak apply krim mata dengan cara yang betul contohnya ada yang sapu pada bahagian kulit dekat sangat dengan mata tolonglah buang tebiat tu sebab kandungan minyak pada krim akan menarik kulit di bawah dan menyebabkan mata menjadi bengkak dan layu.

Seeloknya sapu pada bahagian bawah mata buat macam bulatan menghala ke atas seperti gambarajah.Penekanan diberikan sekitar mata kerana bahagian inilah yang menyebabkan kulit mudah terdedah kepada aging sign.Mostly krim mata sekarang bukannya sehengget dua so make it worth while for every cents of penny you spent.

sumber:google


contoh: sapukan eye cream/serum sekitar tulang orbital
sumber:google


Mint Concentrated Eye Therapy mempunyai tekstur mild tak pekat dan berbau sangat wangi bila aku kata sangat tu memang super wangi okey.Ia merupakan serum penggalak hidrasi (hydrating booster) so dia memang takde kandungan alcohol yang tinggi walaupun alkohol bertindak untuk menegangkan kulit tapi kandugan alkohol yang tinggi akan menyebabkan iritasi dan kekeringan pada kulit.Biasanya penggunaan secara berterusan mampu bertahan selama 2 bulan dan paling penting produk ni adalah halal.Dah nampak dah cop yang terpampang tu kan
yakin.suci.murni gituu


Antara kebaikan Mint Concentrated Eye Therapy ni ia mampu mengatasi masalah utama seperti bayang bawah mata.lingkaran mata gelap,kesembapan mata,bengkak bawah mata dan kemunculan garis halus di sudut mata.Kalau kita sedar kesan penuaan paling ketara kaum hawa bermula pada bahagian mata nescaya kita tak akan teragak agak untuk menjaga mata dengan sempurna.Sebenarnya kulit pada bahgaian mata 3x lebih npis dan sensitif berbanding kulit di bahagian lain maka dengan ini marilah sama sama kita menjaga nikmat allah supaya mata lebih sihat,segar dan bersinar.ecewahh


Dengan Mint Concentrated Eye Therapy,masalah lingkaran mata gelap dapat diatasi dengan penggunaan yang konsisten.Jangan nak malas ye sapu pada setiap pagi dan petang untuk hasil yang lebih baik.Lagi satu penggunaan eye serum ni jugak mampu meningkatkan penghasilan kolagen semulajadi di sekitar mata dimana salah satu tips penting sewaktu nak pilih eye serum pastikan ia mempunyai bahan yang boleh trigger cell growth seperti Mint concentrated Eye Therapy ni.


Antara kandungan utama Mint Concentrated Eye Therapy diperbuat daripada Castor Oil,Acacia Senegal,Malus Domestica,Hyaluronic Acid,White Liliy Extract,Cotton Peach Fragrance.


Sebolehnya cubalah elak kemunculan dark circles (pesanan buat diri sendiri).Kalau orang tengok mata kita letih je memanjang memang obvious sangat especially lepas menghadap skin computer dalam tempoh yang lama.Kasihanilah mata kita pun perlukan rehat jugak.Kalau yang hari hari bekerja menghadap computer lagilah senang dark circles ni nak terbentuk so reward la diri sendiri dengan Mint Concentrated Eye Therapy ni selain nak kena tahu jaga mata dengan kaedah yang betul.

Akhir kalam aku tunjukkan video cara terbaik nak sapukan eye krim supaya nampak lebih jelas.Make sure lepas ni sapu betul betul bagi mengelakkan pembaziran ye.ahaks




No filter no editing just pakai lipstik,bedak setepek dengan lukis kening sikit je alhamdulillah eye bag tak ketara sangat

Harga:

RM89 ( WM)/RM95 (EM)


Sebarang info alamat kat bawah ye

Instagram:@mintbeauty_official
Whatsapp:019-2888293
email:famousfemmes14@gmail.com

thanks for reading
xoxo