06 December, 2015

Hercalisya Jordan Mud Mask Part (i) amp ; kebaikan masker muka

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 

Assalamualaikum


MashaAllah lama sangat aku ambil masa untuk type entry ni padahal kalau diikutkan memang dah lama aku nak update tapi masa tak mengizinkan. Pada aku biarlah ambil masa lama sikit untuk karang ayat as long penulisan berkualiti daripada pong pang pong pang tapi takde point pun walaupun hanya sekadar menulis di blog haha mohon lepas ni Dewan Pustaka tolong check tatabahasa blog ni eh. Lagipun Biasalah minggu akhir dekat dengan final memang selalu busy kalau tak busy tak sah lagi lagi bila buat fyp ni memang kadang tu aku rasa dah jadi macam zombie nak je aku lari ke kutub utara bila terlalu busy biar tenang sikit hati ni.haha


Baiklah malas nak membebel banyak kan so nak tanya siapa kat sini biasa pakai mask mesti korang tercari cari mask facial apa yang sesuai dengan kulit muka kan. Aku suggest bab bab skincare ni better go for organic product sebab biasanya bahan organic ni even pricey sikit tapi selamat untuk kulit.Sebelum ni aku ada tulis intro tentang Jordan Mud Mask kan. Entry kali ni adalah kesinambungan daripada entry yang lepas so kalau ada yang tak tahu sila baca sepintas lalu apa yang aku tulis tentang Jordan Mud Mask di post sebelum ni ya.


Biasanya masker yang aku selalu pakai adalah peel off  and cream mask tapi kali ni aku try pulak mud mask daripada Hercalisya ni. Apa yang aku tahu mud mask merupakan adik beradik clay mask yang dicipta mempunyai effect oil absorbing sesuai untuk semua jenis kulit. Hercalisya Jordan Mud Mask mempunyai kandungan mineral yang sangat tinggi terutamanya macronutrient seperti Kalsium, Bromine, Magnesium, Potassium, extrak patrolatum dan aloe vera dan ianya mempunyai hanya 15% sahaja kandungan garam (NaCI) berbanding (NaCI) di laut biasa dipenuhi dengan kandungan garam sebanyak  95%.


Kalau nak pakai mask ni kuncinya kenalah rajin je tak kira banyak mana manfaat dia kalau malas macam mana kulit nak maintain cantik kan so busy macam mana sekalipun aku akan peruntukan jugak masa untuk pakai mask seminggu sekali atau paling malas 2 minggu sekali walaupun kadang tu rasa rimas bila pakai especially jenis sheet mask yang bila pakai tu menitik air daripada ingredients dia haha sebab tu aku memang memilih bab bab jenis mask ni so mask yang betul betul aku suka ialah jenis yang peel off dan mask mud sebab nak bergerak pun senang dah tak perlu buat muka macam robot.ngehehe~ Gambar kat bawah ni nampak kan bila aku swatch pada tangan dia takde pun comot terus melekat je. Next entry aku akan demo macam mana aku pakai sebab tak sempat nak tunjuk dalam entry ni.


Jordan Mud Mask mempunyai banyak kelebihan antaranya ialah mengatasi masalah jerawat, kulit berminyak, jeragat, kulit kusam, tona tidak sekata dan ekzema yes masalah ekzema pun boleh dicegah dengan pemakaian Jordan Mud Mask secara konsisten. Aku rasa perkara yang paling kritikal yang takde pada produk lain tapi ada pada mask ni adalah ia mampu mengeluarkan toksin,lemak dan cecair terperangkap dalam kulit dengan merangsang peredaran darah dan membersihkan toksin keluar melalui liang roma so far belum pernah lagi aku dengar facial mask yang dapat keluarkan toksin lagi lagi dari permukaan kulit kalau keluarkan toksin secara detox tu kita dah biasa dengar kan.







Buat masa sekarang Jordan Mud Mask daripada Hercalisya menawarkan harga promosi iaitu

RM127

Dan sekarang ni mereka sedang mencari agen dropship so bagi sesiapa yang berminat jangan lepaskan peluang untuk menjana pendapatan sampingan.


Tak sabar aku nak share dengan korang testimoni aku menggunakan Jordan Mud Mask ni setelah hampir sebulan. Jangan lupa tunggu next entry ya. InshaAllah aku akan update dalam masa terdekat.


Untuk keterangan lanjut korang boleh hubungi talian yang tertera

  Whatsapp :011-12161109 / 012-5446221
Website:hercalisya.com

Thanks for reading
xoxo
Post a Comment