27 May, 2017

US unboxing gift & amp NYX

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 

Assalamualaikum

Post kali ni I just want to make it short and quick tapi sebelum itu Selamat Menyambut Bulan Ramadan Al Mubarak. Alhamdulillah kita dapat bertemu lagi dengan bulan Ramadan pada tahun ini. Post kali ni tak ada apa yang menarik sangat pun, saja terfikir nak buat US gift unboxing sebab rasa seronok dapat hadiah dari adik. Tiga hari lepas dia baru balik ke Malaysia dari US sebelum sambung bulan sembilan nanti, jadi kakaknya memesan beberapa perkara dari sana. Alah tak banyak pun tapi cukuplah to made my day.


I am addicted to NYX lipstick, jadi wajiblah memilikinya. Kat US lipstick ni satu cuma 4 dollar saja di Malaysia paling murah pun boleh dapat RM35 kat online shop plus postage dah berapa betul tak. La Colours Pout Lipgloss ni pulak first time cuba. Nama je gloss tapi dia matte. Sangat long lasting, semalam aku pakai pastu makan pudding, keropok lekor dan maggi ramen langsung tak comot! langsung okey! hehe harga pun sangat murah tapi colour availability tak banyak yang ikut citarasa aku so order tiga cukuplah.


My favorite lotion dari VS so far lotion ni sahaja yang paling best aku pernah guna .I ask my sis to repurchase it for me. Ingat nak bayar tapi dia kata takpe semua apa yang aku pesan dia bagi free. Me be like please lah bagi tisu nak lap hingus ni.


My most ever wanted Vanity Planet Ultimate Skin Spa Facial Cleansing Brush. Masa skrol skin care routine tips di youtube aku pernah tengok ada beauty vlogger yang guna electronic brush ni. Katanya brush  VP bagus. Aku ni mudah terpengaruh jadi nak tak nak kena lah beli. 😉 Full description about this product you can click here


The first time I tried the VP brush is so soft mashaAllah love it so much. Terdapat tiga jenis brush dalam box ni which is for cleansing, exfoliating and minimizing the pores.


Next, my sis bought for me and my mom body wash set which is super adorable. Ada dua scent one is orange and the other is strawberry. The orange scent was chosen.


Next my sis beli sandle ni. I don't request pun. Katanya dia beli masa promo. Dah pesan siap siap jangan beli hadiah yang mahal mahal tapi dia beli jugak. Boleh kakak buat raya sebab every year macam tak pernah ada je selipar raya baru, haha. Last year pun pakai crocs time raya mama angin je tengok aku pakai. Katanya "kenapaaaa pakai selipar pink yang besar gedabak niii time raya?" Jawapan semberono aku"Entahlah hahaha!"😌


Last is hoodie. I am not into hoodie since I am a jacket person. Just prepare to wear it at four season country. In case ada rezeki yasmin nak travel tahun ni.


Itu je post pendek as promised.

Thanks for reading my entry
xoxo
Post a Comment