19 July, 2017

New Products Lauch: Canmake Malaysia

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 

Assalamualaikum

Hi Dearies! I have exciting news to share with you guys! Have you ever heard about Canmake brand cosmetics? Canmake adalah produk jenama antarabangsa dari Tokyo telah pun berada di pasaran Malaysia sejak 7 tahun yang lalu. Canmake brand cosmetics boleh didapati di outlet seperti SASA, Aeon Wellness, Guardian dan Aeon Departmental Store. Memandangkan Canmake Tokyo telah bertapak lebih dari 30 tahun, cawangannya semakin bertambah. Baru baru ni Canmake Malaysia telah membuka outletnya yang tersendiri di Damen Mall di USJ Subang. Berita gembira untuk orang-orang yang duduk area KL bolehlah ke sana. Pasti lebih banyak pilihan produk kosmetik yang boleh dipilih kan. Harap one day Canmake Malaysia boleh bukak outlet stand alone di Melaka pulak senang nanti kitaorang Melaka ni nak membelinya, hehe.


Konsep Canmake cosmetics agak berbeza dengan brand lain sebab kebanyakan merchandises direka dalam bentuk yang kecil bagi keselesaan dan kemudahan pengguna untuk dibawa kemana-mana sahaja. Yelah, sekarang ni semua benda orang nak senang. Kalau jenis traveller lagilah mudah tak payah fikir nak bubuh cosmetics dalam pouch menimbun banyak banyak pastu selalu tak muat then terpaksa keluarkan balik. Susun semula satu persatu pakai teknik Konmari demi menjimatkan space. 😝 Bijak Canmake hasilkan idea sebegini tak lah renyah hidup ni just semata-mata nak fikir tentang kapasiti alat solek yang perlu dibawa setiap kali keluar rumah. 😞


Produk dari Canmake was claimed super excellent kerana ia diperbuat daripada finest ingredients. Ha, part yang paling best jugak sebab price dia sangat affordable which ranges from RM31.90- RM86.70 sahaja. Jom let me introduce dengan produk terbaru dari Canmake. Kesemua produk dalam box ni semuanya baru lauch. I will share with you guys the makeup look and my honest review ya.

NEW- Canmake Eyebrow Tint Jelly
 RM39.90



Description: A one day eyebrow tint. A brow tinting agents that works like a stain- like tint to you skin. The gel type texture clings on the skin creating a coat that stays in place until you remove it. Avoid rubbing until its dry completely. It is water, sweat and sebum resistance.



Sebenarnya aku curious function Eyebrow Tint Jelly sebenarnya untuk apa? haha Kalau eyebrow pensil tu aku tahulah al maklumlah sebab tak perna guna kan. Bila baca description pada website Canmake baru tahu sebenarnya Eyebrow Tint Jelly ni sesuai digunakan before kita lukis kening nak kasi kening tu jadi retain dan jadi lebih kemas bila guna eyebrow pensil nanti. Pakai benda ni dulu buat kening terbentuk cantik. For those jenis yang struggle nak lukis kening betul-betul teliti cantik this is for you sesuai untuk beginner yang baru nak belajar makeup because it is effortless way to create stunning eyebrow look.


Applicator tip panjang dan flat. Gunakan hujung bahagian narrow part to gradually shape your brow make it the look that you want. Untuk hasil yang baik, kena guna eyebrow tint jelly dulu sebelum guna powder dan eyebrow mascara then baru guna produk lain bila dah dry out. 

                                                                   2 shades available
01 Milk Espresso
02 Cappuccino

NEW- Canmake Quick Airy Eyebrow
RM45.90



Description: A loose powder type eyebrow powder which comes in a bottle and a fluffy applicator. It is easy to use and convenient just like using  eyebrow pencil. Canmake  Quick Airy Eyebrow easier to control  and the powder and super fine and light. 


Canmake Quick Airy Eyebrow ni pulak function dia sama macam eyebrow pensil. Canggih kan design dia lain daripada yang lain which macam lipmatte. Ha, jangan tertukar pulak ingat ni lipstick. Seriously first time aku berjaya lukis kening tak sampai 10 saat dah siap sebab at the beginning aku pakai dulu Eyebrow Tint Jelly pastu lukis kening guna Quick Airy Eyebrow ni jadi sapuan dia akan ikut flow jelly yang kita pakai tadik. Kening terus nampak natural ala-ala Korean gitu. Sesuai sangat untuk orang yang suka simple look tapi still nampak vibrant. Bila orang pandang diorang tak akan cakap kau tak lukis kening because it's so natural. 

2 shades available
01 Lady Milk Chocolat
02 Sweet Peach Tea

NEW- Canmake Wink Glow Eyes
RM39.90



Description: A gloss shadow with a sophisticated yet sexy, dewy shimmer finish. These fine textured pearl particle spread evenly evenly over your eyelid, unlike conventional glitters which will fall under the eyes leaving a mass.





This is my favorite part, percaya atau tidak aku tak pernah ada pallete yang ada shimmer warna warni macam macam colour tu. Eyeshadow pallete aku ada satu je from Makeup Revolution which warna dia semua hampir sama more to brownish colour jadi tak pernah aku buat look yang stunning macam model tu rasa macam oh my god aku akan ambil masa forever untuk achieve that look tapi teringin jugak nak try kan buat heavy makeup camtu nampak lawa je jadi kehadiran Wink Glow Eyes berjaya merealisasikan keinginan aku. ceh, aku suka dengan Wink Glow Eyes ni sebab dia tak berterabur macam eyeshadow pallete tu. Dia melekat bila apply pada crease kita pastu warna dia soft je. 





Aku diberi dua code iaitu code 01 more to chocolatish and code 02 more ti pinkish color. Antara dua warna ni rasanya kulit sawo matang-gelap sesuai dengan nude look menggunakan code 01 while untuk untuk orang berkulit cerah sesuai menggunakan code 02 untuk pinkish look. 


3 shades available
01 Terracota Brown
02 Sakura Mauve
03 Romantic Aurora

NEW- Canmake Cream Cheek Tint 
RM42.90



Description: Dewy and translucent flushed cheeks with great staying power. A great summer cheek color to give cheeks a natural glow. It is light, non-greasy texture perfect to apply with applicator provided.


Korang akan perasaan kesemua produk terbaru dari Canmake ni lain daripada yang lain kan termasuklah Canmake Cream Cheek Tint ni. Dalam bahasa mudahnya adalah blusher. Blusher dalam bentuk lipstick pallete. Packaging dia dah la comel dalam bentuk seashell ni. Canmake Cream Cheek Tint akan melt into the skin, revising the complexion and make it more lit. Ada banyak cara untuk layer the color. Contohnya apply satu layer untuk natural look, apply more layers to your preferred degree of intensity. Makin banyak layer makin terang jadi boleh customize sendiri ikut keinginan. Code di atas adalah code 01. Cara memakainya adalah seperti berikut. 


3 shades available
01 Fresh Pop Melon
02 Happy Strawberry
03 Peony Mellow

NEW- Canmake Stay-On Balm Rouge T(int)
RM45.45



Description: An extension from Canmake Stay-On Balm Rouge, it is a colored lip balm with tinting function which leaves a stain on lips for longer staying lip color. The color changes its intensity gradually with time. It can be applied directly even to dry, chapped lips due to its moisturizing properties.



Lipbalm ni bukan sekadar lipbalm biasa tau. Dia ada moisturizing power. For those yang selalu bibir kering chapped lips macam aku ni sesuai sangat guna. Aku suka lip balm bila pakai tak rasa macam surrounded pada bibir rasa tak selesa. Canmake Stay-On Balm Rouge ni tak sticky pada bibir. Tambahan pula, ia mengandungi UV protection dan tiada UV absorber. Sebenarnya ada banyak range warna balm ni termasuklah tiga warna terbaru yang mereka baru launch. bibir akan jadi soft, plump and moist. Ingat, sebelum pakai lipstick matte especially wajib pakai balm tau  jadi bibir tak akan menggelupas bila pakai lipstick.



3 Shades available:
01 Fairy Anemone
02 Juicy Tulip 
03 ruby Carnation

Yes, settle jugak explain one by one produk terbaru dari Canmake ni. Kalau ada pertanyaan or ada benda yang aku tak mention ke tapi korang nak tahu in more depth as usual uolls boleh email aku sebab suka baca and reply email readers.


Natural look hasil menggunakan 100% produk dari Canmake ni. Walau aku cuba makeup heavy tapi tak pernah nak nampak heavy maybe sebab aku avoid pakai bulu mata palsu and contact lens. Mula mula ingat nak buat demo satu satu cara aku pakai but I am not feeling well when this post was written tapi aku teruskan jugak nak publish entry ni hari ni sebab dah seminggu delay. I hate procrastination.

For more info please visit

Website: Canmake Tokyo
Facebook: Canmake Malaysia
Instagram: @Canmake_Malaysia

Thanks for reading my entry
xoxo
Post a Comment