05 July, 2017

Special Post Review: Raya Open House with Posie Perfect 5 n 1 Cushion Foundation

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 

Assalamualaikum


Rasanya masih belum terlambat untuk aku mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri 1438 H. Memandangkan sekarang ni kita masih lagi berada dalam mood raya, pasti ramai diantara kita yang mendapat jemputan untuk memenuhi undangan rumah terbuka. Jadi hari ni aku nak review foundation yang tengah letops sekarang. Sesuai sangat digunakan untuk open house nanti. Siapa yang selalu pening macam aku ni tak tahu nak pilih foundation apa yang sesuai terutama bila nak bergaya untuk majlis majlis penting. Siapa yang tak nak cantik glowing and flawless gitu kan. Uolls kena baca post sampai habis tau jangan nak skip nanti rugi terlepas banyak info yang akak nak sampaikan ni hehe. Remember this is not a makeup tutorial post. It's all about the information you need to know on choosing foundation for Raya Open House!


Perasan tak sekarang ni foundation yang berasaskan cushion semakin dikenali dan semakin laris di pasaran. Sebenarnya innovation cushion foundation berasal dari Korea.  sekarang semakin ramai beauty brands yang keluarkan produk cushion foundation. Nak tahu kenapa Korean Beauty Technology mendapat tempat di hati pengguna? Sebab the compact houses sponge soaked with the formula offer sheer coverage dan lain-lain skincare benefit. Macam Posie Perfect Brightening Perfect Moist Cushion ni mempunyai 5 manfaat dalam satu iaitu berfungsi sebagai foundation, sunblock, moistuzier, concealer dan serum. Itulah antara kelebihan cushion berbanding foundation lain.



Perlu diketahui cushion foundation ni mempunyai teksstur liquid tapi disimpan bersama dalam sponge. Kita hanya perlu press applicator dia ke dalam cushion dan tap tap je kat muka. Ha, kan senang tu. Kalau foundation biasa kena beli sponge/ kabuki brush secara berasingan. Susah nak bawa ke mana-mana. Kiranya foundation bentuk cushion ni lebih mudah untuk blend without getting makeup all over your hands and more practical because it is weightless. Lagi satu, aku adalah juga buat research sikit. Katanya cushion ni transform the liquid formula into lighter emulsion. Dalam bahasa mudahnya, membuatkan struktur foundation menjadi lebih ringan so bila pakai dia deliver less in each dab jadi foundation tu tak akan nampak cakey pada wajah. 


Kate Posie Perfect Cushion Foundation menggunakan teknologi yang diformulasi dari Perancis. Antara kelebihannya adalah: 

  • Tidak melekit
  • Tidak bercapuk
  • Tahan sehingga 12 jam
  • Halal dan mesra wudu'
  • Lulus KKM
  • Terbukti berkesan dengan pantas


Kenapa anda perlu memiliki Brightening Perfect Moist Cushion Foundation? Meh aku senaraikan sebabnya. 
  • Membantu melindungi kulit wajah dari sinaran UV
  • Kandungan badan bermutu tinggi setaraf produk Antarabangsa. Bahan berkualiti diformulasi dari France.
  • Mekap sambil merawat kulit wajah
  • Melembapkan wajah dan menaikkan seri wajah
  • Menutup kesan cela, parut jerawat dan jeragat
  • Menjadikan tona kulit sekata
  • Tekstur ringan dan lembut
  • Solekan tahan lama sehingga 12 jam
  • Produk tahan sehingga dua tiga bulan penggunaan
  • Halal dan mesra wuduk
  • Jimat masa dan mudah digunakan 
  • Mudah dibawa kemana mana
  • Mendapat kelulusan KKM
  • Sesuai untuk semua jenis kulit dan tona


Okey mesti ada yang curious kan kenapa applicator sponge ni berwarna biru. Tahukah anda ia diperbuat daripada teknologi rubycell which has antimicrobacterial and antibacterial properties bagi menghalang membiakan bakteria dengan jayanya. Biasalah, foundation ni kan in liquid foam which is damp. Dampness and darkness make a happy home for microbes to grow so this antibacterial sponge is designed to prevent bacteria spread easily. Jadi, it is more hygienic and safe for the skin. Basuh once in a while with a warm water to secure more sanity. Plus, kebanyakan compact adalah airtight jadi jangan risau bacteria tak akan breed dengan mudah. chillax ya!



In case korang nak jimat space, cushion foundation ni boleh dibuka dan diasingkan daripada cermin dia tau. Mudah kan. Perlu diketahui walaupun ia dipanggil sebagai cushion foundation tak semestinya korang tak perlu ignore other foundation you have bought. This foundation dia lebih lite. Aku suggest time kulit korang tengah cantik tak banyak parut jerawat sesuai dipakai sebab dia akan menampakkan kulit sangat natural. Ingat, people can tell when you are wearing too much foundation. Kalau boleh tak nak lah nampak fake or heavy sangat bila mekap tu betul tak. Formula dan sponge yang dicipta limit how much product you get with each dab of the applicator jadi sedikit sebanyak coverage not too high tapi sila jangan risau sebab this foundation bertindak sebagai concealer sekali so dah tak yah fikir nak hide blemishes on our skin. 



Kelebihan Brightening Perfect Moist Cushion Foundation in more detail and specific:
  • Menghilangkan garis garis halus pada wajah
  • Membaiki sel sel rosak pada kulit wajah
  • Mengecilkan pori pori pada kulit wajah
  • Memberikan kesan natural dan glowing
  • Membekalkan collagen pada kulit wajah
  • Membantu bebas jerawat dan jeragat
  • Menjadikan kulit wajah lebih halus dan sihat
  • Sebagai salah satu anti penuaan


Gambarajah di atas adalah antara bahan bahan aktif Brightening Perfect Moist Cushion Foundation


Tak percaya? Sempena dengan Raya promo Kate Posie Perfect Brightening Perfect Moist Cushion Foundation cuma berharga RM 69 + RM 1 postage + FREE GIFTS!!!
Please grab the opportunity before it last.


Aku ada cakap bila pakai cushion foundation ni coverage dia tak high sangat but totally not for Kate Posie Perfect Brightening Perfect Moist Cushion!! Bila aku tepek tepek kat muka mashaAllah flawless giler tapi tak akan nampak overly makeup even aku makeup agak tebal but still tak over. Faham tak agak-agak apa yang aku maksudkan haha. Cushion foundation ni dia akan tutup segala ceruk parut dekat muka korang. Skin aku memang sekarang dah bebas jerawat tapi once in a while ada lah jugak jerawat degil nak tumbuh. This show you are a normal human being. It's suitable to use during special occasion especially time raya ni banyak open house of course lah nak nampak meriah kan. Please try this cushion foundation because so far this is the best foundation I have ever used not only for marketing purposed.


Untuk maklumat lanjut sila layari 

Whatsapp: Whatsapp “PR” KE 018-2087687 

Have a nice day
Thanks for reading my entry
xoxo
Post a Comment